Thursday, January 25, 2007

John Carew klar for Aston Villa *


John Carew skrev under en 3,5-årskontrakt mandag kveld, og bytter klubb med Milan Baros, som altså går til Lyon. Dette sikrer nordmannen 600 000 kroner i uken, noe som gjør han til en av Norges best betalte fotballspillere.

Den norske landslagspilleren sier at han er glad for å være på plass i Birmingham og at han har stor kjennskap til klubben.

Carew priser også manager Martin O'Neill med mange lovord, og gleder seg til å spille under den tidligere Celtic manageren.

- Jeg har vært heldig og spilt for store klubber. Jeg har spilt for noen gode lag og sammen med noen av verdens beste spillere. Nå har jeg fått en stor utfordring som jeg virkelig ser frem til, sier Carew.

John Carew gikk gjennom den obligatoriske legesjekken tirsdag morgen og overgangen ble avsluttet. Med det har vi enda en nordmann i den øverste divisjonen i England, som regnes som verdens tøffeste liga.

Lyon-president Jean-Michel Aulas opplyste tirsdag at begge spillerne er verdsatt til 6,5 millioner euro, og at det dermed er snakk om en ren byttehandel uten økonomisk mellomlegg.

Tidligere i dag ble det klart at Milan Baros gikk motsatt vei. Han blir dermed gjenforent med Gérard Houllier, som han tidligere hadde som manager i Liverpool.

Agent Per.A.Flod sier han har snakket med manager Martin O`Neill en stund, og opplyser også om at John Carew takket nei til 10 europeiske toppklubber. Blant dem, den tyske giganten Werder Bremen som blant annet har VMs toppscorer i stallen, Miroslav Klose.


Personlig syntes jeg det var et riktig valg av Carew å bytte klubb. Han fikk minimalt med spilletid i Lyon, og Gerrard Houllier begynte å vise interesse for Milan Baros.
Premier League, som regnes som verdens største liga passer John Carew perfekt. Hans fysiske styrke og hans goalgetter egenskaper kan bli avgjørende for Aston Villa for å unngå nedrykk. Jeg tror Carew trenger noen kamper på å spille seg inn i verdens mest fysiske liga, før han glimter til. Mannen har jo tross alt byttet klubb ca hvert år, noe jeg tror er negativt. Det tar tid å tilpasse seg de forskjellige ligaenes spilletid.
Men til slutt, tror jeg han viser god gammel Carew storhet utover i sesongen.

2 comments:

Victor said...

Det er kun en fotballspiller i Norge som interesserer meg skikkelig og det er Carew. Jeg synes det ikke var helt smart å dra til Aston Villa, men han tjener jo drit mye penger! håper han blir stjerne i klubben. Hadde vært morsomt! kult design på bloggen din forresten:)

Brede said...

Hva skjer med at Victor farter rundt å troller alles blogger?:)
FEEEEEEEET BLOGG sicky!