Wednesday, January 31, 2007

Liverpool spiller til HamKam


HamKam offentligjorde mandag formiddag at de hadde signert Liverpool spilleren David Mannix. Mannix har signert en 3års kontrakt med den norske 1divisjons klubben.



Den 21år gamle midtbanespilleren ble sett på som et av de kommende stjerneskuddene i Premier League, mange sammenlignet han med midtbanegeneralen til Liverpool, Xabi Alonso.
Men Mannix har opplevd store skadeproblemer opp gjennom tiden på Anfield, og ble løst fra kontrakten sin forrige uke.
Mannix’s personlige rådgiver, og onkel, John Neild, hadde følgende å si til Nettavisen etter at overgangen var i boks: ’’ Han er hundre prosent skadefri, og fortsetter med full trening. Den medisinske testen var en suksess, som forventet. Han ligger nok et par uker bak når det gjelder utholdenhet, men det tar han nok fort igjen. Jeg tror dette er en god overgang for både David og HamKam’’.
HamKam trener Arne Erlandsen er glad for at de har signert Midtbanespilleren, og gleder seg til å se hva den unge spilleren kan bidra med.




Synes ikke dette var et riktig valg av Mannix. Han hadde tilbud fra blant annet Burnley, som spiller i Engelsk 1.divisjon. Personlig, hadde jeg aldri valgt norsk 1.divisjon til fordel for Engelsk. I England er spillet mer fysisk, du får mye bedre lønn og mye mer motstand enn i Norge. Jeg tror også tanken bak valget av HamKam er at han skal bygge seg opp igjen etter alle skadene han har slitt med. Han håper vel at HamKam rykker opp, eller at han blir solgt til en av de større klubbene i Tippeligaen, så han senere kan bli solgt til utlandet igjen(Litt av en teori). Men hvis han får nok spilletid av Arne Erlandsen, tror jeg han kan bli en viktig brikke for kampen om opprykk.

Tuesday, January 30, 2007

Ronaldo til AC Milan


Den forventede overgangen ble bekreftet av Serie-A klubben tirsdag morgen.
Den brasilianske landslagspilleren har signert en 1,5 års kontrakt med den italienske hovedstatsklubben. AC Milan måtte punge ut med 61 Millioner norske kroner ifølge nyhetsbyrået DPA.



På dagens pressekonferanse brukte Ronaldo anledningen til å takke alle hans tidligere klubbkamerater, fansen og alle trenere, unntatt hovedtrener og manager Fabio Cappelo.
Dette hadde Ronaldo å si om Real Madrid og hans ekstrener:
’’ Jeg ønsker å takke fansen som har støttet meg, og alle mine lagkamerater som har vært med meg, og alle trenerne jeg har hatt - bortsett fra en. Jeg var ikke ønsket og ettersom jeg er en profesjonell spiller som elsker fotball måtte jeg finne en annen løsning ’’.

Brasilianerens kontrakt går egentlig ikke ut før neste sesong, men den mest skårende spilleren i VM's historie ble fristilt av Real Madrid for summen nevnt ovenfor.


Jeg føler at Ronaldo fortsatt har mye å gi på øverste plan i internasjonal fotball, men at han trenger kamptrening. Han er ikke i sitt livs beste form, men har fortsatt Goalgetter instinktet i seg og kan fort bli en av verdens beste igjen. Jeg tror og håper AC Milan gir han sjansen i motsetning til Real Madrid denne sesongen, som heller har prøvd en litt ny lagoppstilling uten å lykkes spesielt(3.plass i La Liga).

Monday, January 29, 2007

FA cupens femte runde - Trekning.


Chelsea - Blackpool/Norwich
Watford - Ipswich
Preston - Manchester City
Plymouth - Derby
Manchester United - Reading
Arsenal/Bolton - Blackburn
Bristol City/Middlesbrough - West Bromwich
Fulham – Tottenham




Tilsynelatende enkel trekning for fjorårets vinner av Premier League, Chelsea. Norwich har slitt i årets Championship(Engelsk 1.divisjon), og burde være lett match for de regjerende mesterne fra Sør-øst England. Enda lettere blir det hvis Blackpool skulle slå Norwich i den 4runden. Blackpool spiller i England’s tredje høyeste divisjon og burde ikke være noen hindring for et topplag som Chelsea.

Det er også klart for tre rene Premier League oppgjør, Arsenal/Bolton – Blackburn, Manchester United – Reading og Fulham – Tottenham.
Manchester United som også møtte vanskelig motstand i den fjerde runden mot Portsmouth, får det ikke enklere her mot et nokså ustabilt Reading lag. Arsenal / Bolton kommer også til å slite mot Blackburn med norske Morten Gamst Pedersen i stallen. Blackburn som også er et av de mest ustabile lagene i Premier League, får ikke fordelen av hjemmebane i denne femte runden. Blackburn som er et av de bedre hjemmelagene, må bevise det motsatte i denne kampen. Dette var hva Morten G. Pedersen hadde å si til VG etter at han fikk vite resultatet av trekningen: ’’ Det er to gode lag ja. Men vi har jo ikke tapt så mye borte mot Bolton da. Blitt mye uavgjort. Men cup er cup vettu’’. Det siste rene Premier League oppgjøret, Fulham – Tottenham synes jeg Tottenham burde ha full kontroll på, selv om det er bortebane. Tottenham har mange flere kvalitetspillere både defensivt og offensivt, og spiller mye bedre som et lag enn Fulham. Fulham kan komme med noen skremmende sjanser, og har et nokså godt overgangsspill, men her kommer de nok til å bli effektivt stoppet av Tottenhams robuste midtstopper, Ledley King.



De andre kampene ser greie ut til fordel for Premier League lagene. Eneste laget som kan by på problemer mot et PL lag, er Ipswich. Watford ligger på bunnen av tabellen og sliter både hjemme og borte i hjemlig serie.

Thursday, January 25, 2007

John Carew klar for Aston Villa *


John Carew skrev under en 3,5-årskontrakt mandag kveld, og bytter klubb med Milan Baros, som altså går til Lyon. Dette sikrer nordmannen 600 000 kroner i uken, noe som gjør han til en av Norges best betalte fotballspillere.

Den norske landslagspilleren sier at han er glad for å være på plass i Birmingham og at han har stor kjennskap til klubben.

Carew priser også manager Martin O'Neill med mange lovord, og gleder seg til å spille under den tidligere Celtic manageren.

- Jeg har vært heldig og spilt for store klubber. Jeg har spilt for noen gode lag og sammen med noen av verdens beste spillere. Nå har jeg fått en stor utfordring som jeg virkelig ser frem til, sier Carew.

John Carew gikk gjennom den obligatoriske legesjekken tirsdag morgen og overgangen ble avsluttet. Med det har vi enda en nordmann i den øverste divisjonen i England, som regnes som verdens tøffeste liga.

Lyon-president Jean-Michel Aulas opplyste tirsdag at begge spillerne er verdsatt til 6,5 millioner euro, og at det dermed er snakk om en ren byttehandel uten økonomisk mellomlegg.

Tidligere i dag ble det klart at Milan Baros gikk motsatt vei. Han blir dermed gjenforent med Gérard Houllier, som han tidligere hadde som manager i Liverpool.

Agent Per.A.Flod sier han har snakket med manager Martin O`Neill en stund, og opplyser også om at John Carew takket nei til 10 europeiske toppklubber. Blant dem, den tyske giganten Werder Bremen som blant annet har VMs toppscorer i stallen, Miroslav Klose.


Personlig syntes jeg det var et riktig valg av Carew å bytte klubb. Han fikk minimalt med spilletid i Lyon, og Gerrard Houllier begynte å vise interesse for Milan Baros.
Premier League, som regnes som verdens største liga passer John Carew perfekt. Hans fysiske styrke og hans goalgetter egenskaper kan bli avgjørende for Aston Villa for å unngå nedrykk. Jeg tror Carew trenger noen kamper på å spille seg inn i verdens mest fysiske liga, før han glimter til. Mannen har jo tross alt byttet klubb ca hvert år, noe jeg tror er negativt. Det tar tid å tilpasse seg de forskjellige ligaenes spilletid.
Men til slutt, tror jeg han viser god gammel Carew storhet utover i sesongen.

Tuesday, January 23, 2007